Субота , 27.04.2024

2,4 проміле: у Тернополі спіймали і покарали п’яного водія “Фіату”

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 8 вересня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 23:15, на вулиці Лесі Українки працівники поліції зупинили водія автомобіля “Fiat Freemont”, який порушував правила дорожнього руху – у темну пору доби їхав без увімкненого ближнього світла фар.

Чоловік у такому “маскувальному режимі” намагався благополучно доїхати додому, однак не вийшло. Патрульні його зупинили  і під час спілкування помітили у кермувальника явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат виявився позитивним.

Драгер показав 2,47 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На водія кросовера склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні кермувальник визнав свою провину, просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Fiat Freemont” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Кутківцях п’яний водій розтрощив шість автомобілів (ВІДЕО)