П’ятниця , 19.04.2024

На Теребовлянщині водій “Жигулів” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 16 червня 2022 року на 66-му кілометрі автодороги Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль (це орієнтовно поблизу Дарахова – ред.). Водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”) проявив неуважність, не обрав безпечної дистанції руху та допустив зіткнення з автомобілем “Пежо 207”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Водій ВАЗу перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у Теребовлянській районній лікарні. Результат – позитивний.

На кермувальника ВАЗу склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Жигулів” визнав свою провину.

Отож, дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: поблизу Копичинців спіймали нетверезого водія “Жигулів”