Середа , 24.04.2024

Понад три проміле: поблизу Копичинців спіймали нетверезого водія “Жигулів”

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 31 травня 2022 року. На 377-му кілометрі автодороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече (це неподалік міста Копичинці) працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”).

Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки за допомогою алкотестеру.

Результат перевищив зону вимірювального приладу. Згідно з технічними характеристиками, максимальне значення у цієї моделі “Драгера” становить три проміле. Тобто, результат у водія “Жигулів” виявився більшим, ніж три проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Теребовлі п’яний водій упав зі скутера та заробив 17000 грн штрафу