Четвер , 25.04.2024

У Теребовлі п’яний водій упав зі скутера та заробив 17000 грн штрафу

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 15 червня 2022 року у місті Теребовлі. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Рильського водій скутера “HONDA DIO” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив перекидання транспортного засобу.

У результаті ДТП скутер отримав механічні ушкодження, а його водій перебував за кермом у стані легкого алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Драгер показав 0,69 проміле, що в три рази вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій скутера не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Теребовлянський районний суд постановив водія скутера “HONDA DIO” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Монастириськах п’яний водій “Фольксвагена” збив скутериста. Як покарали порушника?