Вівторок , 19.03.2024

Поблизу Бучача п’яний водій “Пежо” заїхав у кювет та отримав 17000 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Фото ілюстративне

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 26 жовтня 2022 року неподалік від Бучача. Ввечері, близько 19:00, на 7-му кілометрі автодороги Бучач – Чортків – Скала-Подільська водій автомобіля “Пежо Експерт” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

Внаслідок автопригоди транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Результат – позитивний.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Пежо” визнав свою провину у вчиненні зазначених порушень.

Дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив закрити справу за ст. 124 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення, адже пошкоджень зазнав тільки автомобіль водія, іншим особам матеріальних збитків не було завдано.

Водночас Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Пежо Експерт” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Товстенській громаді п’яний водій “Жигулів” заїхав у кам’яну огорожу