П’ятниця , 19.04.2024

У Кременці водій “Жигулів” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 19 травня 2022 року у місті Кременці. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Лятуринської водій автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”) не обрав безпечної швидкості руху, не обрав безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “ВАЗ 2121”.

Автомобіль “ВАЗ 2121” у свою чергу зіткнувся з вантажним автомобілем “ДАФ”, який стояв попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: нечітка вимова, нестійка хода, запах алкоголю з рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій автомобіля “ВАЗ 21063” відмовився в установленому законом порядку у присутності двох свідків.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “шістки” свою провину визнав та підтвердив усі факти, викладені у протоколах.

Відтак, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Теребовлянщині водій “Жигулів” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу