Субота , 27.04.2024

У Тернополі нетверезий водій “Ауді” заїхав в електроопору та кіоск. Як його покарали?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 11 серпня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:00, на вулиці 15 Квітня водій автомобіля “Ауді А4” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на електричну опору та кіоск.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження, а водій – тілесні.

Потерпілого госпіталізували до лікарні. Згідно висновку лікаря, водій отримав легкі тілесні ушкодження, а тому події кваліфікували як “ДТП без потерпілих”.

Окрім того водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді кожен з протоколів розглядали окремо і за кожне порушення призначили окремі покарання.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Ауді А4” визнати винним у вчиненні обох порушень і за скоєння ДТП призначив порушникові 850 гривень штрафу, а за нетверезе кермування – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Обидві постанови суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Підгаєччині п’яний водій “Ауді” заїхав у пліт. Як покарали порушника?