П’ятниця , 29.03.2024

2,4 проміле: у Тернополі біля “Берегині” п’яний водій “Лади” скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 2 жовтня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 21:00, на перехресті вулиць Будного – Карпенка (поблизу колишнього магазину “Берегиня”) водій автомобіля “ВАЗ 21114” (“Лада”) не вибрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Мерседес-Бенц”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Лади” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Алкотестер показав результат 2,43 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами).

У суді при автоматичному розподілі справ ці два протоколи потрапили до різних суддів. Тому розглядали протоколи кожен окремо і з призначенням окремих покарань за кожне із доведених порушень.

В обох випадках водій ВАЗу не з’явився у судові засідання, тому справи розглядали без його присутності. І в обох випадках суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21114” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень та призначив йому 850 гривень штрафу за вчинення ДТП і за нетверезе керування – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Таким чином порушник отримав два штрафи на загальну суму 17850 гривень. Також він повинен ще двічі сплатити судовий збір у розмірі по 496 гривень. Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
У Золотниках п’яний водій “Жигулів” заїхав у господарську будівлю