П’ятниця , 29.03.2024

У Золотниках п’яний водій “Жигулів” заїхав у господарську будівлю

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 7 вересня 2022 вересня у селі Золотники. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Зелена водій автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”) не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху і здійснив наїзд на господарську будівлю.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Алкотестер показав результат 1,67 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Бережанах водій мотоцикла за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу