Четвер , 28.03.2024

У Бережанах водій мотоцикла за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 24 серпня 2022 року на автодорозі Жовнівка – Коржова. Працівники поліції зупинили водія мотоцикла “ІЖ Планета”, який порушував правила дорожнього руху, а саме їхав без застібнутого мотошолома.

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки в установленому законом порядку.

Алкотестер показав результаті 2,48 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

Мотоцикліст пояснив поліцейським, що пив пиво.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій мотоцикла не з’явився, хоча належним чином був повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Бережанський районний суд постановив водія мотоцикла “ІЖ Планета” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” заїхав в електроопору і отримав 17000 грн штрафу