П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” заїхав в електроопору і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 27 серпня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Микулинецькій водій автомобіля “Фольксваген Гольф” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на електричну опору.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками. Також пошкоджень зазнали і огорожа та опора.

Водія доправили до лікарні з діагнозом струс головного мозку, алкогольне сп’яніння.

У водія було взято забір крові на вміст алкоголю. Результат позитивний – 1,04 проміле.

На керманича склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді кожен із протоколів розглянули окремо. По кожному з протоколів суд визнав винним водія “Фольксвагена” і призначив йому 850 гривень штрафу за вчинення ДТП, а за нетверезе керування – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Тобто порушник отримав два штрафи на загальну суму 17850 гривень. Окрім того він ще має двічі сплатити судовий збір по 496 гривень. Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
У Чистилові п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу