Четвер , 25.04.2024

У Чистилові п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 23 вересня 2022 року у селі Чистилів, що поблизу Тернополя. На автодорозі Р-39 водій автомобіля “Хюндай Туксон” проявив неуважність, не дотримався безпечної дистанції руху та допустив зіткнення з автомобілем “Мерседес-Бенц”, що рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження. Водій автомобіля “Хюндай” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння (запах алкоголю з рота, порушення координації рухів, нечітка вимова тощо).

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич відмовився в установленому законом порядку у присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій “Хюндаю” у судове засідання не з’явився, але направив на адресу суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Хюндай Туксон” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Майже три проміле: на Бережанщині п’яний водій заїхав у кювет