Субота , 27.04.2024

Мінкульт створив комісію з перевірки Почаївської лаври

Міністерство культури та інформаційної політики створило комісію, яка перевірить використання УПЦ МП об’єктів Почаївської лаври.

Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

“У нас створено комісії з перевірки використання об’єктів як у Почаївській лаврі, так і на території Чернігівського заповідника, де вже призупинено дії угод щодо використання деяких об’єктів заповідника”. – зазначив Ткаченко.

За словами міністра, у Почаївській лаврі робота лише розпочинається.

“Там інша ситуація порівняно з Києво-Печерською лаврою, бо є Кременецький заповідник, є Почаївська лавра, є взаємини між ними. У Кременецькому заповіднику в одному з храмів припинився термін угоди про використання. У нас також знаходиться справа у місцевому суді щодо того, чому нас не допускають до цього храму, але це процес”, – розповів Ткаченко.

Урядовець додав, що Мінкульт перебуває у “цивілізованому діалозі” з представниками УПЦ МП у Чернігові.

Нагадаємо, 3 квітня понад 30 народних депутатів ініціювали від імені Верховної Ради звернутися до Кабінету міністрів з пропозицією розірвати з Українською православною церквою Московського патріархату договір оренди на споруди Почаївської Успенської лаври.

Згодом Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити постанову щодо перевірки дотримання умов договорів УПЦ МП безоплатним користуванням культовими спорудами Почаївської Свято-Успенською лаврою.

Читайте також:
Почаївську лавру можуть передати у користування двом конфесіям