Вівторок , 19.03.2024

На Тернопільщині мешканці ОТГ власноруч забезпечують односельців, які воюють на Сході (ВІДЕО)

Мешканці громади на Тернопільщині власноруч забезпечують односельців, які воюють на Сході. Наразі люди проводять збір на кілька дронів.

Йдеться про Колиндянську об’єднану територіальну громаду, що на Чортківщині. Там Василь Заруба, мешканець села Пробіжна, чиї син та брат від перших днів повномасштабного вторгнення воюють на найгарячіших напрямках, об’єднав людей, аби максимально подбати про хлопців, які захищають нашу державу на Сході. Так, власними силами люди за підтримки місцевих підприємців організовують приготування продуктів, закуповують все необхідне – від речей індивідуального захисту аж до деякої техніки.

«Ми вже закупили два тепловізори для 71 ОЄДШВ, на які попередньо зібрали 2400 доларів, – каже Василь Заруба, організатор БФ «Майбутнє поколінь». – Попри це неодноразово забезпечували наших бійців термобілизною, кариматами, раціями, формою та взуттям, різноманітними продуктами та стравами, приготованими мешканцями нашої громади».

Наразі проводиться збір коштів для закупівлі двох квадрокоптерів Drone DJI Mavic 3.
«Наші хлопці з 80 обТрО 105-ї бригади та 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону, 10-ї окремої гірської-штурмової бригади мінометників потребують квадрокоптерів. А саме – два Drone DJI Mavic 3, вартість яких починається від 93 тисяч гривень за одиницю. Наразі у нас є лише 26 308 грн та 122 євро, що дуже мало. Тому просимо всіх небайдужих долучитися до збору коштів».
Надсилати кошти слід на карту ПриватБанку 5168 7451 3033 1462 – Василь Заруба. Отримати детальну інформацію можна за номером телефону +380 67 922 87 56.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Мінкульт створив комісію з перевірки Почаївської лаври