Понеділок , 29.04.2024

Понад 2 проміле: у Товстенській громаді водій скутера за нетверезу їзду отримав 17000 грн

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 19 червня 2022 року у селі Лисівці Товстенської територіальної громади. Ввечері, близько 23:00, працівники поліції зупинили водія скутера “Сузукі”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія в установленому законом порядку.

Алкотестер показав результат 2,24 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засідання водій скутера визнав свою провину. Пояснив, що того вечора вдома пив горілку. В якій кількості випив спиртного сказати не може, бо не пам’ятає. Після цього сів за кермо скутера і згодом був зупинений працівниками поліції.

Дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив водія скутера “Сузукі” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,4 проміле: у Тернополі біля “Берегині” п’яний водій “Лади” скоїв ДТП