Субота , 20.04.2024

Понад три проміле: у Кременці дуже п’яний водій “Фольксвагена” влетів під вантажівку

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 5 серпня 2022 року у місті Кременці. Вранці, близько 11:30, на вул. Осовиця водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не обрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення з вантажним автомобілем “ДАФ”.

У результаті ДТП, на щастя, обійшлося без травмованих, але транспортні засоби зазнали механічних ушкоджень, а водій легковика перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат –  3,11 проміле, що в 15 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, хоча був належним чином поінформований про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
В Острові п’яний водій “Субару” в’їхав у бетонну огорожу. Як його покарали?