Четвер , 28.03.2024

В Острові п’яний водій “Субару” в’їхав у бетонну огорожу. Як його покарали?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 26 вересня 2022 року у селі Острів Великоберезовицької територіальної громади. Ввечері, близько 19:30, водій автомобіля “Subaru Outback” проявив неуважність та допустив зіткнення з бетонною огорожею.

Внаслідок ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія “Субару” склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій “Субару” свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Subaru Outback” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Почаєві п’яний чоловік вів скутер і отримав протокол за п’яну їзду