П’ятниця , 26.04.2024

У Кременці водій “КІА” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 23 липня 2022 року у місті Кременці. Ввечері, близько 20:00, на вулиці 107-ої Кременецької дивізії працівники поліції охорони стали свідками того, як водій автомобіля “КІА Кларус” вчинив незначне ДТП – розбив фару в автомобілі, яким керував.

Після автопригоди водій вийшов з салону, але не дуже вдало: майже відразу ж загубив взуття – резинові тапочки. Було помітно, що чоловік перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Побачивши, що їде поліція охорони, водій повернувся за кермо автомобіля і почав втікати.

Але у нетверезому стані йому не дуже вдалося це зробити, оскільки доводилося оминати значні ями на дорозі.

Працівники охорони швидко наздогнали водія “КІА” і змусили його зупинитися. Відразу ж після цього приїхали на місце зупинки і працівники поліції, які запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння.

Чоловік погодився. Результат виявився позитивним – 3,27 проміле, що в 16 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Вказане порушення водій вчинив вдруге впродовж року.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “КІА” своєї провини не визнав. Стверджував, що справді був нетверезим, але автомобілем не керував, а просто сидів за кермом і телефонував друзям, щоб хтось із них приїхав і забрав авто. Мовляв, поліцейські його не зупиняли і підтверджуючих відеодоказів цьому нема.

Відео, де була б зафіксована зупинка транспортного засобу, працівники поліції і справді не надали так, як приїхали на місце події трохи пізніше.

Але зважаючи, на пояснення свідків та зафіксовані на відео діалоги під час проведення огляду на стан сп’яніння, суд прийшов до висновку, що провина водія доведена у повному обсязі.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “КІА Кларус” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: у Тернополі водій “Шкоди” за п’яне ДТП отримав 17000 грн штрафу