Четвер , 25.04.2024

У Кременці п’яний водій скутера втікав від поліції, але невдало: отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 27 серпня 2022 року у місті Кременці. На вулиці Корнії працівники поліції зупинили водія скутера “Ямаха”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,3 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми. Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом),  а також протокол за ст. ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку), оскільки спочатку керманич скутера намагався втікати від поліції.

У судовому засіданні водій скутера визнав свою провину, щиро розкаявся, пояснив, що втікав від правоохоронців, бо злякався.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія скутера “Ямаха” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Гусятині водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу