П’ятниця , 19.04.2024

У Кременці п’яний водій “Жигулів” їхав на риболовлю і отримав 10 діб арешту

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 1 травня 2022 року у місті Кременці. Вночі, близько 00:30, на автодорозі М-19 Доманове – Тереблече працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Драгер показав результат 0,87 проміле, що в 4 рази вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягував до відповідальності за нетверезу їзду, однак належних висновків з отриманих покарання не зробив і знову попався поліцейським у стані сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень або з адміністративний арешт терміном до 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки і з можливим оплатним вилученням транспортного засобу, який є у власності порушника.

У судовому засіданні водій ВАЗу свою провину визнав, пояснив, що їхав на риболовлю.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,4 проміле: у Тернополі біля “Берегині” п’яний водій “Лади” скоїв ДТП