П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі п’яний водій “BMW X3” скоїв аварію. Як покарали порушника?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Фото ілюстративне

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 жовтня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Микулинецькій водій автомобіля “BMW X3” не врахував дорожньої обстановки, не дотримався безпечної дистанції руху та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Пассат”, який зупинився перед світлофором.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Водій БМВ мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці аварії він відмовився. Огляд проводився у медичному закладі. Висновок лікаря – позитивний.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій БМВ не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав.

Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “BMW X3” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Кременці водій “КІА” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу