Понеділок , 29.04.2024

УЄФА не повертає Росію у міжнародні турніри

Президент УЄФА Александер Чеферін після свого переобрання заявив, що Росії зараз не варто чекати повернення у міжнародні турніри під егідою організації.

Голова УЄФА сумнівається, що російські клуби найближчим часом матимуть змогу брати участь у єврокубках, а збірні – в офіційних матчах, пише спортивне видання Терикон.

«Моя особиста думка: доки війна не завершиться, буде дуже складно змінити щось у санкціях. Поки триває війна, триває це божевілля, треба зберігати таку форму тиску», – сказав Чеферін.

Водночас Александер Чеферін заявив, що Виконком УЄФА відклав питання про усунення збірної Білорусі від відбору до Євро-2024.

«Було заплановано, що жіночий турнір до 19 років буде проведено у Білорусі, але оскільки це неможливо, то ми скасували його проведення. Іншого місця у нас поки що немає. Щодо інших питань, то ми продовжуємо стежити за ситуацією, побачимо, що виконком може зробити», – заявив Чеферін.

Нагадаємо, російський футбольний союз на тлі санкцій від УЄФА розглядав можливість полишити своє членство у європейській федерації та перейти до Азії. Проте остаточно відповідне рішення так і не ухвалили — у РФ пояснили, що такий перехід не гарантує росіянам участі у чемпіонаті світу з футболу.

Читайте також:
Євро-2024: збірна України програла Англії у першому матчі відбору