Вівторок , 19.03.2024

2,5 проміле: у Тернополі водій “Шкоди” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 17 листопада 2022 року у місті Тернополі. На вулиці Бережанській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шкода Октавіа”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування у керманича помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку.

Драгер показав 2,51 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми. Водій з отриманим результатом погодився. Від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні адвокат водія просив закрити провадження у справі за відсутністю складу порушення. Мовляв, водія “Шкоди” зупинили безпідставно, а під час проведення огляду не роз’яснили йому його прав, порушивши таким чином процедуру огляду. Були також й інші зауваження.

Втім, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавіа” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
На Кременеччині водій “копійки” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу