Субота , 20.04.2024

Майже 4 проміле: у Хоросткові спіймали дуже п’яного водія і нічого йому за це не було

Гусятинський районний суд розглянув справу щодо водія, який повторно впродовж року попався нетверезим за кермом.

Як зазначається у судових матеріалах, факт порушення було зафіксовано іще 27 червня 2021 року у місті Хоростків. Ввечері, близько 21:30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки зі згоди водія в установленому законом порядку. На табло алкотестера висвітлило результат 3,57 проміле, що майже у 18 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Вказане порушення було вчинено повторно впродовж року.

Тому на водія автомобіля “Ауді” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Але притягнути порушника до відповідальності не вдалося.

У судовому засіданні водій “Ауді” визнав свою провину. Пояснив, що на святкуванні Дня міста випив 150 грамів горілки, ввечері повертався додому та був зупинений працівниками поліції. З результатом огляду на стан сп’яніння був згоден.

Однак матеріали справи містили недоліки, тому суд відправив їх у поліцію на доопрацювання. Коли “доопрацьована” справа повернулася знову до суду, з часу вчинення порушення минуло без кількох днів рік.

Відтак, повторний розгляд справи відбувся уже більше ніж за рік з часу вчинення порушення.

Отож, дослідивши матеріали, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності.

Таким чином, порушникові вдалося уникнути покарання.

Нагадаємо, раніше через затягування розгляду справ любителі нетверезої їзди масово уникали відповідальності. Тому термін давності за порушення ст. 130 КУпАП збільшили до 1 року. Але, як бачимо, бувають випадки, коли і року замало, щоб притягнути порушника до відповідальності.

Читайте також:
У Кременці водій “КІА” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу