П’ятниця , 26.04.2024

На Кременеччині небайдужі громадяни спіймали нетверезого водія. Як покарали порушника?

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було виявлено 6 вересня 2022 року у селі Плоске Кременецького району. Вранці, близько 11:00, небайдужі громадяни зупинили водія автомобіля “Мерседес Бенц”, який їхав по всій дорозі і створював аварійну обстановку. Під час спілкування у керманича помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння, відтак на місце зупинки викликали працівників поліції.

Правоохоронці запропонували водієві пройти огляд на стан сп’яніння, однак той відмовився це зробити на місці зупинки та у медичному закладі, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

Тому на водія “Мерседесу” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Мерседесу” своєї провини не визнав. Факту перебування у нетверезому стані не заперечував, але категорично заперечив факт керування транспортним засобом. Запевнив, що за кермом був не він, а його товариш. І товариш ці слова підтвердив для суду.

Втім двоє свідків пояснили, що вони їхали машиною і у селі Плоске помітили автомобіль “Мерседес Бенц”, який рухався всією дорогою, створюючи аварійну ситуацію. Свідки наздогнали порушника і примусили його зупинитися. Далі викликали поліцію, оскільки керманич “Мерседесу” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. За твердженням свідків, за кермом перебував саме той чоловік, на якого поліцейські і склали протокол.

Та й зрештою, на відео з нагрудних камер поліцейських зафіксовано зізнання водія “Мерседесу”. Спочатку чоловік заперечує факт керування автомобілем, а потім в якийсь момент зізнався, що по дорозі з Тернополя помінявся місцями з товаришем, сів за кермо і проїхав незначну відстань.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Бенц” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобом терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Пежо” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу