П’ятниця , 26.04.2024

У Монастириськах водійка скутера за нетверезу їзду отримала 17000 грн штрафу

Монастириський районний суд призначив покарання для водійки, яка керувала транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 28 жовтня 2022 року у місті Монастириська. Ввечері, близько 23:20, на вулиці Січових Стрільців працівники поліції зупинили водійку скутера “Хонда Діо”.

Під час спілкування у кермувальниці були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння: нечітке мовлення, нестійка хода, різкий запах алкоголю з рота.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Драгер показав результат 1,99 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання жінка не з’явилася, причини неявки не повідомила, клопотань про відкладення розгляду не подавала. Тому справу розглянули без присутності особи на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд постановив водійку скутера “Хонда Діо” визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Майже 4 проміле: у Хоросткові спіймали дуже п’яного водія і нічого йому за це не було