П’ятниця , 19.04.2024

У Підгородньому п’яний водій заїхав у кювет і отримав за це 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 серпня 2022 року у селі Підгороднє, що поблизу Тернополя. Водій автомобіля “ВАЗ 21043” (“Жигулі”, “четвірка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням і з’їхав у кювет.

Внаслідок ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій ВАЗу перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21043” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Кременці п’яний водій скутера втікав від поліції, але невдало: отримав 17000 грн штрафу