П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Мерседесу” скоїв ДТП і втік з місця події

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, інцидент трапився 25 жовтня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 19:00, на вулиці Гайовій водій легкового автомобіля “Mercedes-Benz C 180”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Skoda Fabia”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення залишив місце події і, як згодом виявилося, перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння 1,99 проміле, що майже в 10 разів більше допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засідання водій “Мерседесу” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mercedes-Benz C 180” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Зборівщині пенсіонер за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу