П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Рено” заїхав в електричну опору. Як покарали порушника?

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 25 жовтня 2022 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Тарнавського водій легкового автомобіля “Рено Лагуна” не врахував дорожньої обстановки, не обрав безпечної швидкості руху і допустив наїзд на електричну опору.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець аварії залишив місце події. Згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося, що водій “Фольксвагена” перебуває з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич на місці зупинки та у медичному закладі відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Із досліджених у суді матеріалів вбачається, що водій “Фольксвагена” під час складання адмінпротоколів не визнавав своєї провини у скоєнні ДТП та нетверезій їзді. Стверджував, що за кермом був не він, а його товариш. Зокрема, під час зупинки автомобіля, водій вийшов через двері з боку пасажирського сидіння, а товариш у той момент і справді перебував за кермом.

Однак, поліцейські представили до суду докази, які повністю підтверджують провину саме тієї особи, на яку оформили протоколи.

Винуватцеві ДТП не вдалося перехитрити поліцейських та суддю завдяки показам свідків, які вказали хто був за кермом під час аварії, та завдяки слідам крові на подушках безпеки.

У результаті зіткнення у легковика спрацювали подушки безпеки і на цих подушках залишилися сліди крові внаслідок незначних ушкоджень, які зазнав винуватець аварії. По цих слідах і визначили хто був за кермом.

Отож, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Рено Лагуна” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Кременці водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу