Неділя , 08.09.2024

2,5 проміле: у Почаєві водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 5 вересня 2022 року у місті Почаєві. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21121”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Драгер показав результат 2,54 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, що притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21121” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2 проміле: у Борщеві водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу