Четвер , 25.04.2024

На Кременеччині нетверезий водій “БМВ” скоїв ДТП. Як його покарали?

Кременецький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративні протоколи за скоєння дорожньо-транспортної пригоди та за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах, випадок трапився 21 вересня 2022 року на автодорозі М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече. Поблизу села Горинка водій автомобіля марки “БМВ” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Опель Інсігнія”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “БМВ” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на місці події винуватець зіткнення відмовився. Огляд проводився у медичному закладі.

Результат – 2,0 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

На керманича “БМВ” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “БМВ” не визнав своєї провини у нетверезому керуванні транспортним засобом. Пояснив, що випив уже після ДТП. Водночас, чоловік не заперечував факту вчинення ДТП, хоча зауважив, що водій автомобіля “Опель Інсігнія” після завершення маневру обгону різко загальмував, тому не вдалося уникнути зіткнення з ним.

Досліджуючи матеріали справи, суд звернув увагу на відсутність відеозапису у момент проходження огляду на стан сп’яніння у медичному закладі.

Відтак, Кременецький районний суд постановив закрити справу за ч. 1 ст. 130 КУпАП стосовно водія автомобіля “БМВ” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Водночас суд постановив водія автомобіля “БМВ” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами терміном на шість місяців. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Пежо” заробив два штрафи на суму понад 50000 гривень