П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі митрополит Епіфаній освятив новий храм (ФОТО)

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 31 травня звершив у Тернополі освячення новозбудованого храму на честь Вознесіння Господнього.

Про це повідомляє пресслужба Київської митрополії.

Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський Павло, настоятель храму протоієрей Андрій Гаджала та місцеве духовенство.

За богослужінням молилися також представники місцевої влади, зокрема, міський голова Тернополя Сергій Надал та голова Тернопільської облради Михайло Головко.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Також Митрополит Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

На завершення богослужіння Митрополит Епіфаній привітав громаду зі знаменною подією, вручив єпископу Тернопільському і Теребовлянському Павлу памʼятну панагію та відзначив настоятеля храму черговою богослужбовою нагородою – правом носіння митри.

Читайте також:
“Допомога армії від Тернополя” прибула на передову