Четвер , 25.04.2024

У Тернополі поблизу “Макдональдсу” п’яний водій виїжджав з парковки і скоїв ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 3 листопада у місті Тернополі. Ввечері, близько 18:30, на вулиці Мазепи поблизу “Макдональдсу” водій автомобіля “Шкода Октавіа”, рухаючись заднім ходом, допустив наїзд на припаркований автомобіль “Пежо Експерт”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Шкоди” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці автопригоди. Результат 2,96 проміле, що майже в 15 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засідання водій “Шкоди” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Шкода Октавіа” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Рено Кенго” за п’яну аварію отримав 17000 грн штрафу