Понеділок , 29.04.2024

У Тернополі водій випив вина після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 22 жовтня 2022 року у місті Тернополі. Близько третьої години ночі на вулиці Протасевича водій автомобіля “Хюндай Акцент” не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з припаркованим автомобілем марки “БМВ”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження. Водій автомобіля “Хюндай” залишив місце події. Згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося, що винуватець аварії має явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі чоловік відмовився. Пояснив, що вживав алкогольні напої уже після ДТП – випив 700 грамів вина “Вілла Крим”.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судовому засіданні водій автомобіля “Хюндай” визнав свою провину тільки по одному порушенню – вчинення ДТП. Пояснив, що вночі удару не відчув, тому ненавмисне поїхав з місця зіткнення. Пошкодження в автомобілі БМВ були незначні і потерпілий власник авто претензій не має. Також запевнив, що був тверезим, просто при складанні протоколів розхвилювався і тому не міг чітко відповідати на запитання поліцейських.

Втім, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що провина водія за всіма трьома статтями доведена в повному обсязі.

Відтак, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Хюндай Акцент” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Кременеччині нетверезий водій “БМВ” скоїв ДТП. Як його покарали?