Четвер , 02.05.2024

На Лановеччині п’яний тракторист в’їхав у поїзд і втік з місця аварії. Як покарали порушника?

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який керував трактором у стані алкогольного сп’яніння і допустив зіткнення з локомотивом поїзда.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 18 серпня 2022 року у селі Влащинці Лановецької міської громади. Водій трактора “Білорус” не виконав вимогу дорожнього знаку 2.2 “Рух без зупинки заборонено” та допустив зіткнення із поїздом.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Тракторист втік з місця події, а згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося, що винуватець аварії перебуває у стані алкогольного сп’яніння, про що засвідчив результат тестування.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

За спричинення автопригоди передбачений штраф у розмірі 850 гривень, за втечу з місця автопригоди – штраф у розмірі 3400 грн і за нетверезу їзду – штраф у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи. У таких випадках штраф призначається лише за одне порушення, яке вважається найбільш серйозним.

Так ось, дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія трактора “Білорус” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це, на думку суду, за ст. 122-4 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 3400 гривень.

При визначенні покарання суд мотивував своє рішення тим, що порушення ст. 122-4 КУпАП є найважчим, оскільки за нього передбачено покарання у вигляді штрафу або позбавлення водійських прав або адмінарешту терміном до 15 діб.

Слід зауважити, що у судовій практиці зазвичай в таких випадках найважчим вважається порушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП і водіям призначають штраф у розмірі 17000 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Понад два проміле: у Товстому спіймали нетверезого водія “Жигулів”, але не змогли його покарати