Неділя , 05.05.2024

Понад два проміле: у Товстому спіймали нетверезого водія “Жигулів”, але не змогли його покарати

Заліщицький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого склали адміністративний протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

Як зазначається у судових матеріалах, випадок трапився 1 жовтня 2022 року у межах селища Товсте. На 421-му кілометрі автодороги Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2104” (“Жигулі”, “четвірка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Результат виявився позитивний. Драгер показав 2,19 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, притягнути керманича до відповідальності не вдалося. При дослідженні матеріалів суд звернув увагу, що на відеозаписах з нагрудної камери поліцейських не зафіксована пропозиція правоохоронців пройти повторний огляд у медичному закладі. Тобто, була порушена процедура проведення огляду на стан сп’яніння. Також у матеріалах справи відсутні будь-які докази того, що після проведеного огляду на стан сп’яніння водій був відсторонений від керування транспортним засобом.

Отож, у підсумку Заліщицький районний суд постановив закрити провадження у справі щодо водія автомобіля “ВАЗ 2104” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Почаєві нетверезий водій “Опеля” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу