Середа , 08.05.2024

Понад два проміле: у Тернополі водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 1 січня 2023 у місті Тернополі. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Гоголя працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,27 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час і місце проведення. Клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Підволочиську водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу