Субота , 18.05.2024

У Ланівцях водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 14 вересня 2022 року у селі Вишгородок, що на Лановеччині. В обідню пору працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2105” (“Жигулі”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки зі згоди водія в установленому законом порядку. Результат алкотесту виявився позитивним.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

На водія ВАЗу склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Товстому спіймали нетверезого водія “Жигулів”, але не змогли його покарати