Субота , 27.04.2024

У Підволочиську водій мотоблоку за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 10 жовтня 2022 року у селі Токи Скориківської територіальної громади. Працівники поліції зупинили водія мотоблоку “Зубр”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки  в установленому законом порядку. Драгер показав результат 2,16 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання керманич мотоблоку не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підволочиський районний суд постановив водія мотоблоку “Зубр” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Збаражі водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу