Середа , 01.05.2024

У Чорткові водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксоване 1 січня 2023 року у місті Чорткові. Ввечері, близько 18:00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Пассат”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Драгер показав 2,55 проміле, що майже в 13 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року – кількома місяцями раніше цей водій уже отримав 17000 грн штрафу за нетверезу їзду.

Тому на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Чортківський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
На Теребовлянщині водій “Фольксвагена” вживав алкоголь після ДТП. Як покарали порушника