Понеділок , 29.04.2024

У Підволочиську водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 11 вересня 2022 року у селі Іванівка Підволочиської громади. В обідню пору на одній з вулиць населеного пункту працівники поліції виявили автомобіль “Фольксваген Гольф”, який стояв посеред дороги з порушенням правил дорожнього руху.

Під час спілкування з водієм працівники поліції помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич “Фольксвагена” відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

Тому на водія “Фольксвагена” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили на розгляд до Підволочиського районного суду.

У суді водій “Фольксвагена” не визнав своєї провини. Пояснив, що того дня справді був нетверезим, але не керував автомобілем, тому й відмовився від огляду на стан сп’яніння.

Втім, зважаючи на пояснення свідків та відеозапис з місця події, суд прийшов до висновку, що чоловік, на якого склали протокол, таки вчинив порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Відтак, Підволочиський районний суд призначив порушникові покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Водій “Фольксвагена” не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак Апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій “Опеля” скоїв аварію. Як покарали порушника?