Неділя , 28.04.2024

У Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП та намагався перекласти провину на свого сина

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 8 лютого 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Протасевича водій автомобіля “Фольксваген Пассат” не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Фольксваген Пассат”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події чоловік категорично відмовився, але погодився пройти огляд у медичному закладі. Результат виявився позитивним – у висновку лікаря-нарколога зазначено, що водій “Фольксвагена” перебував у стані алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Під час складання адмінматеріалів водій “Фольксвагена” заперечував свою провину. Заявляв, що за кермом був не він, а його син.

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” стверджував те саме – мовляв за кермом був не він, а син і тому просив закрити провадження у справі за відсутністю складу порушення.

Однак це твердження було спростоване свідченнями потерпілого та свідка, які вказали на особу порушника.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Пассат” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Борщеві водій “Хонди” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу