П’ятниця , 03.05.2024

У Тернополі п’яний водій на “Лексусі” втікав від поліції і заїхав у кущі

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Лексус

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 8 лютого 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 21:30, на перехресті вулиць Лучаківського і Будного патрульні поліцейські помітили водія автомобіля “Lexus RX 350”, який порушував правила дорожнього руху, і подали йому сигнал зупинки.

Керманич “Лексусу” не виконав законної вимоги поліцейських про зупинки і продовжив рух, намагаючись втекти. Проте заїхав недалеко. На перехресті вулиць Винниченка, Карпенка і Будного (це біля “Берегині”) водій “Лексусу” не впорався з керуванням, наїхав на бордюрний камінь, після чого відбулося зіткнення із зеленими насадженнями.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Під час спілкування та перевірки документів патрульні помітили у втікача явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Лексусу” відмовився на місці зупинки, а також відмовився проїхати для огляду у медичний заклад.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання водіями законної вимоги про зупинку), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій “Лексусу” у судове засідання не з’явився. Натомість його адвокат просив закрити провадження у справі за відсутністю достатніх доказів у вчиненні зазначених порушень. Мовляв, керманич автомобіля не порушував правил дорожнього руху, а відтак не було законних підстав для його зупинки.

Втім, ці аргументи було спростовані іншими матеріалами справи, в тому числі й записами з нагрудних камер поліцейських.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Lexus RX 350” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із таким рішенням та подав апеляційну скаргу. Однак Апеляційний суд відхилив скаргу, залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Тернополі водій “Мерседесу” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу