Субота , 27.04.2024

У Тернополі водій “Мерседесу” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 22 лютого 2023 року у місті Тернополі. На вулиці Тарнавського водій легкового автомобіля “Mercedes Benz S320” не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з автомобілем “Volkswagen Touareg”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Мерседесу” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з роту, зміна кольору шкіри обличчя, поведінка, що не відповідає обстановці. Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич на місці зупинки категорично відмовився, але виявив бажання зробити це у медичному закладі. Приїхавши у медичний заклад, винуватець аварії передумав і там теж відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, чим порушив п. 2.5 Правила дорожнього руху.

На водія “Мерседесу” склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання керманич “Мерседесу” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Mercedes Benz S320” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Великій Березовиці нетверезий водій “Вольво” попався поліції і отримав 17000 грн штрафу