П’ятниця , 03.05.2024

У Великій Березовиці нетверезий водій “Вольво” попався поліції і отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 лютого 2023 року у селищі Велика Березовиця, що поблизу Тернополя.

Ввечері, близько 21:30, на вулиці Микулинецькій працівники поліції зупинили водія легкового автомобіля VolvoХС90 за порушення правил дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Драгер показав результат 2,14 проміле, що в 10 разів вище допустимої норми.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Протокол направили для розгляду у Тернопільський міськрайонний суд.

У судове засідання водій “Вольво” не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля VolvoХС90 визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій “Фольксвагена” в’їхав у вуличний ліхтар. Як покарали порушника?