Вівторок , 30.04.2024

У Почаєві водій скутера за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 14 січня 2023 року у місті Почаєві. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Радивилівській працівники поліції зупинили водія скутера “Сузукі”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич двоколісного транспортного засобу на місці зупинки та у медичному закладі категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення було вчинено повторно протягом року.

Тому на водія скутера склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій скутера не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія скутера “Сузукі” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Водійського посвідчення порушник ніколи не отримував, тому суд не позбавив його права керування транспортними засобами.

Читайте також:
2,9 проміле: у Козові водій “Сітроену” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу