Вівторок , 30.04.2024

У Тернополі нетвереза водійка “Рено” скоїла ДТП і отримала 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водійки, яка керувала автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїла дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 5 квітня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:00, на перехресті вулиць Лук’яновича і Бродівська водійка легкового автомобіля “Рено Меган” не дотрималася безпечної швидкості та дистанції і допустила зіткнення з автомобілем “Mitsubishi Outlander”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватиця зіткнення залишила місце події і продовжила далі рух.

Працівники поліції зупинили її через 20 хвилин після ДТП у селі Великий Глибочок, що поблизу Тернополя. Жінка мала явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі вона відмовилася в установленому законом порядку, чим порушила п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водійку автомобіля “Рено Меган” склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданній водійка “Рено” визнала свою провину і пояснила, що покинула місце ДТП, бо поспішала додому.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водійку автомобіля “Рено Меган” визнати винною у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив їй покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Почаєві водій скутера за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу