П’ятниця , 10.05.2024

У Тернополі водій “Фіату” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 березня 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Князя Острозького працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фіат Скудо”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 0,73 проміле, що майже в 4 рази більше допустимої норми і це є порушенням п. 2.9 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року, адже кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Окрім того чоловік керував автомобілем без водійського посвідчення, адже його позбавили права керування транспортними засобами терміном на 12 місяців. Вказане порушення теж було вчинено повторно протягом року.

Тож на водія “Фіату” склали два адміністративні протоколи: за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

За порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки з оплатним вилученням авто, яке є у власності порушника.

За порушення ч. 5 ст. 130 КУпАП передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 40800 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Водієві “Фіату” пощастило у тому плані, що у суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справа, тож покарання призначили тільки за найбільш серйозне із числа вчинених порушень.

У судове засідання керманич “Фіату” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тож справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Фіат Скудо” визнати винним у вчиненні порушень ч. 2 ст. 130 КУпАП і ч. 5 ст. 126 КУпАП та призначив йому покарання за ч. 2 ст. 130 КУпАП – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки без оплатного вилучення авто. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі водій “Жигулів” отримав 40800 гривень штрафу