Понеділок , 06.05.2024

У Тернополі водій “Жигулів” отримав 40800 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння, а також повторно протягом року керував автомобілем, будучи позбавленим такого права.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 21 лютого 2023 року у місті Тернополі. Близько десятої години ранку на вулиці 15 Квітня працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”), який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння, а саме: розширені зіниці, які не реагують на світло, підвищена жвавість, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Жигулів” категорично відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

Окрім того чоловік вчинив іще одне порушення – повторно сів за кермо авто, будучи позбавленим такого права.

Тож на порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) і за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

За порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки з оплатним вилученням авто, яке є у власності порушника.

За порушення ч. 5 ст. 130 КУпАП передбачено покарання у вигляді штрафу у розмірі 40800 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Водієві “Жигулів” пощастило у тому плані, що у суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справа, тож покарання призначили тільки за найбільш серйозне із числа вчинених порушень.

У судове засідання керманич ВАЗу не з’явився, причини неявки не повідомив. Тож справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушень ч. 2 ст. 130 КУпАП і ч. 5 ст. 126 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій на “Лексусі” втікав від поліції і заїхав у кущі