Субота , 27.07.2024

У Тернополі водій, який у стані сп’яніння пошкодив шість автомобілів, отримав 17000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду, пошкодивши при цьому шість автомобілів.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 27 лютого 2023 року у місті Тернополі. Ввечері, близько 22:45, на вулиці Петра Батьківського (мікрорайон “Кутківці”) водій автомобіля “Сітроен Джампі” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем “Мерседес Спринтер”. Мікроавтобус від удару відкинуло на автомобіль “Лада”, який також зазнав пошкоджень.

А “Сітроен Джампі” від удару розвернуло та відкинуло на припарковані автомобілі “Мерседес Бенц”, “Тойота Кемрі” “Фольксваген Кадді” та “БМВ”.

Усі ці транспортні засоби зазнали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець автотрощі перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 1,38 проміле, що майже у 7 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій “Сітроену” пояснив, що через погодні умови не впорався з керуванням та заїхав на зупинку, де пошкодив кілька автомобілів. Вказав, що алкогольні напої вживав уже після ДТП, просив суворо не карати.

Адвокат водія у свою чергу подала до суду клопотання про закриття провадження у справі у зв’язку з тим, що матеріали не містять достатніх доказів керування транспортним засобом особою, яка притягується до відповідальності.

Втім, на відеозаписах з нагрудних камер поліцейських зафіксовано, що водій “Сітроену” не заперечує факту керування автомобілем та погодився із результатом огляду на стан сп’яніння.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Сітроен Джампі” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також по цій темі:
У Кутківцях п’яний водій розтрощив шість автомобілів (ВІДЕО)